Läget inför kvällens öppning av Krogstråket är under kontroll enligt ansvarige Håkan Åvall. Foto Sara Rönnberg/SR
Storsjöyran

Krogstråkpremiären under kontroll

4:45 min

Idag slår Krogstråket upp portarna för 20:e året i rad. Hamnen i Östersund räknas fyllas med 80 000 - 100 000 besökare under dessa tio dagar och läget inför kvällens premiär är till 99 procent under kontroll.

- Det ska ju alltid vara någonting som blir klart i sista minuten, säger Krogstråkets ansvarige Håkan Åvall.

I år är det 8 stycken restauranger som byggts upp längs Storsjöns hamnstråk i Östersund. Där kommer det att bjudas på alltifrån italienska, jämtländska och tjeckiska menyer. Håkan säger att det finns många spännande nykomlingar. Nytt för i år är bland annat Alma Gränd från Ulvön, där man bland annat kommer att kunna äta surströmming. Vidare har Vinbaren byggt upp en bardisk som är 10 meter lång och där kommer man kunna äta skaldjur, sushi och välja ur ett brett sortiment av vin och champagne, säger Håkan.

Arbetet med att bygga upp det tillfälliga krogstråket tar runt 10 dagar och runt 20-25 personer har arbetat med själva byggnationen. Det har gått bra att bygga upp allt och man har inte stött på några dramatiska inslag i själva byggprocessen. Håkan säger att detta såklart även beror på att det har varit mycket rutinerat folk med och byggt upp stråket.

- De flesta har ju varit med många, många gånger, så det rullar på jätte fint, menar Håkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista