Slalombackarna i Åre kan få arrangera de alpina OS-grenarna om det Svenska skridskoförbundet får som de vill och Sverige söker OS 2022. Foto: Matts Nylander/Sveriges Radio.
Sport

Skridskoförbundet vill att Sverige söker vinter-OS

0:52 min

I Svenska Dagbladet idag gick en mängd skridskoorganisationer ut med en debattartikel om att Sverige borde söka de olympiska vinterspelen 2022.

Dom tänker sig ett samarbete mellan olika svenska orter med bland annat Åre och Östersund för tävlingarna inom alpin skidåkning och skidskytte.

-Idrotten har ju en stor folklig förankring i sverige, inte minst vinteridrott, och vi är övertygade om att vi kan genomföra en vinteroplympiad i vårt land, berättar Roger Bodin som är styrelseledamot i det Svenska skridskoförbundet. Och att manifestera den folkliga förankringen för idrotten i ett OS 2022 det tror vi är en jättebra idé och det går att genomföra och vi kan klara av det.

Hur stor tror du chanserna är att vi skulle få det om vi sökte?

-Min bedömning är att chanserna är hyggligt stora. För det första så är det så att troligen så att Europa är platsen för den olympiaden. För det andra är vi en stor vinternation inom idrotten och vi har ett bra namn inom den olympiska rörelsen så vi bör kunna stå hyggligt på tur faktiskt om vi anstränger oss för att genomföra ett sådant här projekt, säger Roger Bodin, styrelseledamot i det Svenska skridskoförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista