Vi vill att folk ska börja äta med hjärnan, säger vinkännaren Jens Dolk och kocken Tommy Myllymäki Foto:Anneli Johansson
Lokal mat

Vill att vi ska äta med hjärnan

Jämtarna är väldigt stolta över maten och kan mycket om den lokala maten, säger vinkännaren Jens Dolk.
Stjärnkocken Tommy Myllymäki hävdar att jämtarna även är köpstarka av den lokala maten, vilket inte är så vanligt i övriga landet.

Tommy Myllymäki vann tävlingen årets kock 2007 och är just nu med i projektet: Mitt kök.
Förutom att sända direkt i TV från jämtland denna vecka så har de en mobil restaurang med sig under denna sommarturne och håller i seminarier

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".