Villy Lundgren i Nälden. Foto Viktor Åsberg
Lyssnartips

Irriterat över utebliven tv

1:27 min

Oväder har ställt till med problem för invånare i Nälden. För vissa har tv-bilden helt försvunnit sedan åskan slog ner måndags och problemet är fortfarande inte löst.

– Det blir som en ökenvandring när det blir såhär. Vi är beroende av information, och för oss gamla är det här viktigt. Tv:n är det enda sättet för oss att följa omvärlden, berättar Villy Lundgren.

– Vad hoppas du ska hända nu?

– Att någon vettig människa kommer hit och åtgärdar problemet. Vi vill ha lite support, helt enkelt, säger Lundgren

Problem med elen också
Sedan blixten slog ned i Nälden i måndags har Villy och de andra i bostadsområdet varit utan tv-bild. Det har även varit problem med strömavbrott under flera perioder.

Trots att det gått två dygn sedan problemet uppstod har det inte blivit någon förbättring.

De drabbade är kritiska till att ingen information har nått dem om vad problemet beror på och när det kommer att åtgärdas.

"Det är olyckligt"
Krokomsbostäder är hyresvärd åt de drabbade och fastighetsskötaren Stefan Jönsson beklagar.

– Det är så olyckligt att våra hyrasgäster inte kan se tv, det beklagar vi. Vi hoppas att det löser sig under dagen, säger Jönsson.

– Varför har det tagit så lång tid?

– På vägen har det hänt något mellan vår leverantör och utförarsidan. Vid en koll har felanmälen kommit in i tid från vårt håll i alla fall, berättar Jönsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista