Glasvegas spelar på yran ikväll. Foto: Billy Abraha
Yran

Glasvegas på Storsjöyran inatt

1:38 min

Ett av de stora namnen på årets Yra är brittiska Glasvegas som spelar inatt. Spelningen blir bandets enda svenska festivalspelning i sommar.
– Det blir roligt, säger Jonna Löfgren, bandets svenska trummis.

Idag hade indierock bandet Glasvegas en välbesökt presskonferens. Ämnen som diskuterades var bland annat hur gott det svenska vattnet smakar och hur vacker Östersund är som stad. De pratade också om bandets tredje skiva som ska släppas våren 2013.

Glasvegas, som håller till i skottska Glasgow spelar ikväll på Storsjöyran och det är bandets enda Sverigespelning i sommar. Enligt bandets sångare James Allan kommer de inte bjuda publiken på några överraskningar ikväll.

– Några överraskningar? Nej, vi är ett förutsägbart band. Det blir en högljudd spelning, säger han.

 Bandets svenska trummis, Jonna Löfgren som ursprungligen kommer från Boden, berättar om hur det känns att spela hemma i Sverge.

– Jag tycker att det är roligt, det känns som hemmaplan. Killarna i bandet har en förkärlek till Sverige. De tycker också om att spela här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista