Många av besökarna till Fäviken game fair tog bilen och det ställde till vissa problem för ortsbefolkningen. Foto: Viktor Åsberg
mässa

Trafikkaos på Fäviken game fair

1:00 min

Just nu pågår jaktmässan Fäviken game fair med många besökar och utställare. Men det är inte bara tjo och tjim. Ingrid Ejenstam Lundkvist har ett sommarhus i Grundsviken och hon måste stå i flera kilometers kö för att ta sig förbi mässans insläpp.

– Man blir lite irriterad att man inte kan köra förbi. De har ju satt sina kassor så långt ner mot Husåvägen, säger Ingrid Ejenstam Lundkvist.

Det är alltså många bilister som ställer till långa bilköer längst huvudvägen för att få komma in till Fäviken-mässan, men en av arrangörerna, Hans Werthén säger att dom inte kan göra något åt situationen.

– Vi kan inte flytta dem eftersom vi redan har de så nära entrén som möjligt. Folk får köra in på området men det är så mycket folk att det blir kö.

Förstår du att folk blir irriterade?

– Det gäller bara tre dagar på året, på en väg som annars knappt är trafikerad. Men visst kan det vara lite jobbigt kanske.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista