Storsjöyran

Regnet fick besökare att stanna hemma

1:25 min

Den årliga yranhelgen är över och efter att ha räknat ihop biljettkassorna märker arrangörerna att besökssiffran minskat i år igen. En av förklaringarna sägs vara det dåliga vädret under lördagen.

– Det var lite synd med regnet igår men det glada humöret lyste ändå igenom så jag är väldigt nöjd, säger Julia Forsberg från Umeå som var en av dem som ändå trotsade regn och rusk var Julia Forsberg från Umeå.

Under söndagens presskonferens sa yran-arrangörerna att årets festivalupplaga upplevs som den lugnaste på flera år med få omhändertagningar och färre besök i sjukvårdstälten än vanligt.

Men efter att ha räknat ihop biljettkassorna efter årets festival märker arrangörerna att de tappat besökare jämfört med ifjol.

Sillrén inte orolig
Under hela Yran-helgen såldes 35000 biljetter vilket innebär ett tapp på 2000 besökare. Men det oroar inte Lars Sillrén som är vd för storsjöyran.

– När vi lade budgeten för i år sa vi att vi ska ta så pass mycket höjd att om vi råkar ut för någonting som vi kallar ”87-traumat” så ska vi klara också det.

”87-traumat” syftar på året 1987 som fortfarande är storsjöyrans regnrekord.