1 av 2
Foto: Billy Abraha
2 av 2
O'Learys i Östersund. Foto: Billy Abraha
Östersund

O'Learys vd chockad över det som hänt

4:59 min

Idag sätter sig O’Learys vd Wilhelm Vintilescu på första flyg till Östersund för att tala med personalen på plats. Anställda som har planerat sin semester efter jobbet på yran har tvingats använda sin semesterkassa för att betala lägenhetshyra då lönerna inte betalats ut.

Tidigare har vi berättat att flera leverantörer inte har fått betalt och att ägaren till bolaget Kopparslagaren restaurang AB som driver O’Learys i Östersund är försvunnen.

– Det är förfärligt. Vi är chockade och djupt bedrövade över det som har hänt, säger O’Learys vd Wilhelm Vintilescu.

– Trots det här så anade ni ju att det inte stod rätt till med ekonomin.

"Fick en trovärdig förklaring"
– Ja våra system slog larm om att flera fakturor inte vara betalda och då tog jag kontakt med ägaren i förra veckan och han gav mig en godtagbar förklaring som lät trovärdigt. Nu ser man ju vilka blådunster det var.

Musikern och ljudteknikern Roger Rådström är en av dem som inte fått betalt.

– Jag är besviken. Jag hade inte sett det komma. Det är en ganska kännbar summa för en liten företagare som mig, säger Roger Rådström.

Kammaråklagaren förtegen
Ärendet ligger nu hos Åklagarmyndigheten i Sundsvall. Kammaråklagare Katarina Becker är dock förtegen.

– Jag vill inte gå in på vad som är senaste nytt utan vi jobbar på att få tag på vissa personer och att utreda vad som har hänt.

Nu har det också kommit in uppgifter om att fler oegentligheter kan ha utförts av Kopparslagaren. Enligt uppgifter till P4 Jämtland kan besökare under Yran ha blivit utsatta för kontokortsbedrägerier.

Kroggästerna kan ha lurats
Gäster vittnar om att mer pengar har dragits från deras konton än vad de handlat för i restaurangtältet. Det ska handla om någon hundralapp mer som försvunnit.

– Återigen så saknar jag ord för det som har hänt, säger Wilhelm Vintilescu.

P4 Jämtland har varit i kontakt med polisen som säger att de ännu inte fått in några polisanmälningar om dessa bedrägerier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista