räddningstjänsten

Polisen rubricerar branden som mordbrand

"Ingenting börjar brinna av sig självt"
0:27 min

Polisen rubricerar branden i centrala Östersund inatt som mordbrand. Branden utbröt i ett trapphus i ett flerfamiljshus på rådhusgatan i centrala Östersund vid 22-tiden igår kväll och tolv personer fick föras till sjukhus för kontroll.

– Tolv personer fick åka till sjukhus för kontroll eftersom de dragit i sig rök, säger Lars Nyman, inre befäl vid räddningstjänsten i Östersund.

En person ska även ha fått lättare brännskador. Enligt uppgifter från sjukhuset till räddningstjänsten ska samtliga ha ådragit sig lindriga skador. Fyra-fem av de tolv som fördes till sjukhus var barn, enligt Lars Nyman.

Branden tros ha startat i en barnvagn och polisen utreder det som mordbrand och misstänker alltså att den är anlagd. Men faktum är att barnvagnar inte en är tillåtet i ett trapphus.

– Nej alltså man får inte ha någonting brännbart i trapphuset. Dels är det en brandrisk men trapphusen är också en utrymmningsväg. Folk ska kunna ta sig ut, säger yttre befäl vid räddningstjänsten Tomas Fredriksson.

Under onsdagsmorgonen finns ingen misstänkt men under dagen ska polisen höra vittnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".