Fredrik, Freddie, Magnusson är laddad inför helgens Camaro Cup på hemmaplan. Foto: Lindha Olofsson/Sveriges Radio
Motorsport

Freddie siktar högt i helgens Camaro Cup

"Självklart är siktet alltid inställt på en seger"
8:43 min

Litskillen Fredrik Freddie Magnusson tävlar i helgen i Camaro Cup, som är skandinaviens största racingklass när det kommer till banracing. Freddie har alltid siktet inställt på seger, men vet att konkurrensen är hård ute på banan, men det finns ändå förhoppningar om en topp 5 placering.

- Dom som är uppe i toppen i den här klassen är inga duvungar, så det är ett otroligt tight mästerskap, men med lite flyt så kanske en topp 5 placering, säger Freddie om sina chanser.

Freddie Magnusson har haft det kämpigt de senaste åren och hittills i år har det varit svårt att få till en budget och hitta sponsorer för att kunna fortsätta köra. Men bara de senaste veckorna har det ljusnat.   

- De senaste veckorna har det varit en helt annan rusch på både sponsorer och folk runt omkring, så man känner verkligen att det är skillnad nu när det kommer ett race hit till Östersund, menar Freddie.

Ända sedan barnsben, när Freddie satt i sin lilla gokart, drömde han om att få köra en sådan här tävling på hemmaplan, men innerst inne trodde han inte att det skulle bli så.

- Man har väl alltid haft en dröm, att det verkligen skulle bli av, men nä, jag vet inte om jag trodde det faktiskt. Inte så här på hemmaplan, säger Fredrik med ett leende.

Freddie har alltid siktet inställt på seger när han tävlar, men han är dock medveten om att motståndet ute på banan är tufft.

- Självklart är alltid siktet inställt på en seger, man man ska ha respekt mot de som är där uppe i toppen också, så det gäller att ladda allt som bara går.

Klicka på länken ovan för att höra hela intervjun med Freddie Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".