Lisa Lombard från Frösön var en ställer ut sida verk på Barnens Ateljé i Edsåsdalen. Foto: Viktor Åsberg
Kultur

I Edsåsdalen är barnen konstnärerna

Ulla-Britt Sundström "Det har varit roligt och stimulerande"
1:03 min

Just nu sprudlar det av konst och musik i Årefjällen. Under veckan har det hållits kulturfest för första gången med bland annat konstutsällningar, filmvisningar och konsertkvällar kring fjällbyarna.

I Edsåsdalen fick barnen vara konstnärerna, där Barnens ateljé varit öppen under veckan. En av dom som hade penseln i högsta hugg var Lisa Lombard från Frösön.

– Det är kul för att det finns så många färger. Jag har målat ett hjärta för att det skulle vara fint, säger hon.

Vad kommer du göra med tavlan sen?

– Den ska stå här på barnens ateljé, berättar Lisa.

Under veckan har byarna kring södra åre-fjällen blomstrat av kultur i alla möjliga former, allt från konst till musik å filmvisningar när den första kulturfesten anordnats.

Och arrangörerna märker att det varit ett uppskattat evenemang. Ulla-Britt Sundström är  ledare för barnens ateljé å hoppas på att kunna utveckla idén.

– Jag tror att vi alla har upplevt det som väldigt roligt och stimulerande och jag tycker att vi har lyckats med att sätta våra byars namn på kartan så att någon slags fortsättning känns det som att vi vill göra nästa sommar, säger Ulla-Britt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".