1 av 2
Fredrik Kingstad. Foto: Lindha Olofsson
2 av 2
En av alla cyklister som tar sig mellan Östersund och Vemdalen idag. En sträcka på 151km med många, långa och sega uppförsbackar. Foto: Tour of Jamtland
Tour Of Jamtland

Däcktrubbel för Kingstad i prologen

Inför dag 2: ”Det blir inte roligare än så här”
4:00 min

Hemmahoppet Fredrik Kingstad fick inte någon drömstart i gårdagens prolog i Tour Of Jamtland. Strax efter starten strulade bakhjulet och Fredrik var tvungen att stanna.

- Jag fick mekaniskt trubbel med bakhjulet, så det var ju bara stanna och byta det och det är ju inte det snabbaste att göra, berättar Fredrik.

På grund av strulet med bakhjulet kom Fredrik in som siste man i prologen. Placeringsmässigt spelar det ingen större roll inför dagens start av det första etapploppet. Alla kommer att starta samtidigt och gå ut i samlad trupp.

Christian Bertilsson cyklandes för Team Cykelcity var snabbast i prologen. 

– Det kändes riktigt bra, formen verkar hålla i sig och att vinna var riktigt roligt. Det här var verkligen en perfekt start för mig och laget, sa han efter loppet.

Dagens sträcka går mellan Östersund och Vemdalen och sträcker sig 151 km och har en fallhöjd på 1800 meter. Backarna som cyklisterna kommer att tampas med under sträckan är långa och sega.

-- Det kommer att kännas. Det kommer att göra ont i benen, säger Fredrik Kingstad.

Fredrik är laddad inför dagens etapp och ser fram emot utförsbacken i både Klövsjö och från Vemdalsskalet ned mot Vemdalen by, där Fredrik räknar med att komma upp i en hastighet runt 90 km/h.

-- Det blir inte roligare än så här, säger han.

Imorgon vid 7.20 får du en ny rapport av Fredrik direkt i P4 Morgon.


Lindha Olofsson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".