Cyklisterna passerade bland annat kyrkan i Vemdalen under den 151 km långa färden. Foto: Tour Of Jamtland
Tour Of Jamtland

Kingstad njöt av naturen på väg mot Vemdalen

Dag 2: ”Det är oförskämt bra i benen idag”
5:30 min

I det första etapploppet i Tour Of Jamtland bröt sig en grupp med de allra bästa cyklisterna loss redan vid Ovikstrakten. Hemmahoppet Fredrik Kingstad hamnade i den bakomliggande klungan, men var ändå nöjd med dagen. 

- Det blev en så kallad grupp ett, så vi var faktiskt över 20 minuter efter i mål, berättar Fredrik.

Det var ingen lätt uppgift att köra ikapp den ledande gruppen, så de cyklister som låg i den bakomliggande klungan, nöjde sig med situationen.

- Vi åkte verkligen och tittade på naturen, skrattar Fredrik.

Den första etappsträckan från Östersund till Vemdalen sträcker sig till 151 km lång och på en del av alla utförsbackar som sträckan innehåller gick det fort berättar Fredrik.

- Det gick ändå rätt fort. Det är rätt kul att köra utför, det tycker ju dom flesta, så vi var nog upp och snuddade på 80-markeringen, berättar Fredrik.

Även om Fredrik och de övriga cyklisterna i den andra klungan hann njuta av det vackra vädret samt den vackra naturen som omger sträckan, ökade farten märkbart när cyklisterna började närma sig målområdet.

- Det är ju lite placeringar vi kör om, så det gick ju fortare på slutet. Så helt obemärkt förbi gick inte dom här 15 milen ändå, säger Fredrik.

Dagens etapplopp går mellan Vemdalen - Åre och är 194 km lång. 

På måndag morgon vid 7.20 summerar Fredrik tävlingen live i P4 Morgon och här nedan kan du höra Fredriks tidigare rapporteringar från tävlingen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".