Mats Elfqvist spelar bas och sjunger i bandet King Edward's. Foto: King Edward's
Dokusåpa

King Edward's spelar sig in i dokusåpans värld

Mats Elfqvist: "Det var lite spänt till en början"
4:29 min

Dansmusikerna King Edward's från Härjedalen kommer att både synas och höras i tv-rutan under hösten. Imorgon är det nämligen premiär för dokusåpan Danspalatset Playa Del Sol, där killarna kommer att dyka upp.

Ända sedan 1970- och 1980-talet har svenskar resta till Gran Canaria, till danspalatset Playa Del Sol för att dansa. Vissa reser dit två gånger per år berättar Mats Elfqvist, sångare och basist i King Edward's.

- Man spolar tillbaka tiden när man kommer ner dit. Det är ju kvar på 80-talet känns det som, interiört och så. Det är ett fenomen, säger Mats.

Ett tv-team följde bandet under deras 14 dagar nere på Gran Canaria och ingen av killarna i bandet har någon tidigare erfarenhet från att ha ett tv-team hängandes efter sig.

- Det var lite spänt till en början, med sedan tänkte man inte på det direkt, säger Mats.

Mats och de övriga killarna i bandet har inte själva sett något av det inspelade materialet, så de kan inte avslöja något av innehållet eller hur mycket de kommer att synas i tv-rutan.

- Allt sänds ju från och med imorgon, men jag vet inte om vi är med i första avsnittet. Vi vet egentligen ingenting, berättar Mats.

Danspalatset Playa Del Sol har premiär imorgon, tisdag klockan 20.00 på Tv 3.

För att höra hela intervjun med Mats klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".