Fredrik Kingstad kunde inte rå på toppklungan i årets Tour Of Jamtland. Foto: Tour Of Jamtland
Tour Of Jamtland

Kingen bröt när han närmade sig Klövsjöbacken

Dag 3: ”Det har aldrig gått så fort som det gjorde i år”
5:46 min

Fredrik Kingstad bröt fredagens etapplopp i Tour Of Jamtland. Han hamnade redan i den första uppförsbacken på efterkälken och insåg snabbt att han aldrig skulle hinna ikapp den första klungan. När han närmade sig den långa och sega uppförsbacken i Klövsjö kändes inte kroppen tipp topp och Fredrik valde att lyssna till sin kropp och avbryta loppet.

- Det vart väl en mardröm, som jag hoppas jag kan vakna ur, säger Fredrik.

Redan i den första långa backen upp mot Vemdalsskalet lyckades de allra snabbaste cyklisterna skapa en liten lucka och Fredrik insåg ganska snabbt att han inte hade en chans att haka på i det tempot.

- När inte benen är som dom ska vara, då blir det inte roligt, säger Fredrik.

De båda tidigare åren som Tour Of Jamtland körts har Fredrik fullföljt loppets alla etapper. Varför han inte fullföljde i år beror dels på att han känner sig i lite sämre form än tidigare år, men han tror också att konkurrensen hårdnat.

- Tävlingen har tagit ett stort kliv framåt. De svenska lagen med Bjelkmark i spetsen har tagit ett kliv framåt och de tävlar mycket utomlands och har en högre fart. Det har aldrig gått så fort som det gjorde i år, om man kollar på snitthastigheterna till vissa punkter, berättar Fredrik.

Som svar på frågan om han kan tänka sig att tävla igen nästa sommar, råder det ingen tvekan.

- Ja, absolut. Är det så att det blir tävling igen så är det bara till att bosätta sig i Klövsjö och köra backen upp och ner, skrattar Fredrik.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".