-- Vi kommer med största sannorlikhet att sätta bolaget i konkurs, berättar Lowissa Mannerheim som är chef på Teknikland. Foto: P4 Jämtland
Ekonomi

Teknikland närmar sig konkurs

Lowissa Mannerheim: ”Beskedet var ganska väntat”
6:04 min

Museet Teknikland i Optand utanför Östersund tvingas nu betala tillbaka drygt åtta miljoner kronor till Tillväxtverket. Med stor sannolikhet betyder det att museet tvingas stänga.

Tillväxtverket har tidigare beslutat att upphäva stödet till Teknikland och idag tog de även beslutet att Teknikland måste betala tillbaka pengarna som de tidigare har fått. Sammanlagt rör det sig om drygt åtta miljoner kronor som Tillväxtverket kräver tillbaka . Orsaken är bland annat att Teknikland brutit mot villkoren som gällde för stödet.

– Tillväxtverket kräver åtta miljoner och det har vi inte, så vi kommer med största sannorlikhet att sätta bolaget i konkurs, berättar Lowissa Mannerheim som är chef på Teknikland.

Kravet på återbetalningen kom efter att myndigheterna upptäckt att Teknikland inte följt lagen om offentlig upphandling och därmed inte har rätt till EU-bidragen.

Teknikland

#text=5208599#
#text=5129762#
#text=4932323#
#text=4866082#
#text=4864635#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".