Foto: Billy Abraha
Ekonomi

Konkursbeslut för O´Learys väntas på torsdag

Nu på torsdag avgörs det om bolaget bakom O 'Learys, Kopparslagaren restaurang AB, drivs i konkurs. Förutom fastighetsägaren har också en anställd begärt bolaget i konkurs.

Det är Hotell- och restaurangfacket som företräder den anställde i processen, och som har fordran på nära 26 000 kronor i utebliven lön.

– Det är bara en medlem som hört av sig än så länge men det kanske beror på att många anställda inte var medlemmar i facket, säger HRFs ombudsman Katarina Lindquist.

Sedan ägaren till Kopparslagaren restaurang AB tidigare i somras försvann med ett antal miljoner så har restaurangen varit stäng och de anställda har inte fått ut sina löner. Om bolaget försätts i konkurs kan också den statliga lönegarantin falla ut och alla anställda får betalt.

Fastighetsägaren Spa Event Sverige AB begär bolaget i konkurs för att få in hyra.

– Vi vill att det bedrivs restaurangverksamhet i lokalen och vi är också beroende av att få in hyran, därför har vi begärt bolaget i konkurs, säger Björn Rodeholt, fastighetsägare.

Fastighetsägaren har en fordran på 590 795 i uteblivna hyror från mars till och med juli.

Kroghärvan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".