Hasse Eskilsson besöker gärna och ofta nya, spännande platser. Foto: Privat
Sommargäst

Hasse Eskilsson bytte fotbollen mot pokerspel

"Jag beställde 30 böcker från Usa och analyserade"
6:26 min

Hasse Eskilsson från Östersund lämnade för nästan 10 år sedan livet som aktiv fotbollsspelare och tog istället klivet in i pokervärlden. Under närmare 8 år har Hasse livnärt sig som pokerproffs, men numera spenderar han allt mindre tid framför datorn.

- Jag har alltid haft ett intresse för poker. Man har ju suttit i spelarbussar och haft kortkvällar, berättar Hasse

Hösten 2003 var Hasse påväg till en tränarkurs i Bolton och hamnade då bredvid en amerikan på flyget som satt och läste en pokerbok. Det var där och då intresset för pokerspelet tog fart. 

- Jag beställde 30 böcker från Usa och analyserade och började spela och såg att jag kunde livnära mig på det. Jag gjorde det riktigt seriöst, så det var nästan som ett jobb, säger Hasse.

De första åren spelade Hasse runt 40-50 timmar per vecka, men nu för tiden blir det betydligt mindre.

- De senaste åren spelar jag nog kanske bara 10 timmar i veckan, för jag tycker livet blir lite smalt och enformigt och sitta framför datorn för ofta, säger Hasse.

För att höra hela intervjun med Hasse Eskilsson där vi även pratade om livet i Valencia, fotboll och Jämtland klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".