Magnus Carlsson kommer till länet i slutet av november med sin julturné Änglarnas Tid. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Musik

Änglarnas Tid med Magnus besöker länet

"Man går i sommarvärmen och sjunger Bjällerklang"
5:53 min

Magnus Carlsson är i full gång med att planera sin kommande julturné. I slutet av november besöker Magnus länet med sin julkonsert - Änglarnas Tid - där han lovar att bjuda på både nyskrivna låtar och gamla klassiker.

- Jag har gjort tre julskivor i min karriär, så jag plockar från dom helt enkelt. Det är både nyskrivet och de gamla klassikerna, berättar den förre Alcazarmedlemmen Magnus Carlsson.

Magnus planerar sin julkonsert mitt i sommaren och avslöjar att man känner sig lite knäpp, genom att man hela tiden ligger ett halvår före i tiden.

- Ja, man blir ju helt knäpp i huvudet. Man är konstant ett halvår fel i huvudet. Så man går ju i sommarvärmen och sjunger Bjällerklang och O helga natt, säger Magnus.

Julturnén heter Änglarnas Tid och i oktober börjar Magnus att repa med bandet och i mitten av november rullar turnén igång med start i New York.

- Turnén kommer att ge ett bidrag till World Childhood Foundation, som har ett kontor i New York och då blev det perfekt att ha en konsert i New York, berättar Magnus.

Den 30 november besöker Magnus Bräcke och Revsunds kyrka och den 6 december uppträder han i Svegs kyrka.

För att höra hela intervjun med Magnus klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".