1 av 3
Foto: Sara Rönnberg
2 av 3
Nu har flickans anhöriga planer på att starta en minnesfond som andra barn ska kunna söka pengar pengar ut till skolresor eller annat. Foto: Sara Rönnberg
3 av 3
Lillhärdal är en by i sorg dagarna efter dödsolyckan. Många har besökt olycksplatsen och lämnat ljus och teckningar. Foto: Sara Rönnberg
Dödsolyckan Lillhärdal

Anhöriga startar fond till minne av Emma

Jan Hansback: ”Barn ska kunna söka pengar för sina skolresor och annat”
0:58 min

Efter den tragiska olyckan i Lillhärdal tidigare i veckan, då 11-åriga Emma Karlsson dog efter att ha blivit påkörd av en motorcrossförare, kommer nu hennes anhöriga att starta en minnesfond, berättar Emmas morbror Jan Hansback.

– Vi vill starta Emma Karlssons minnesfond här i Lillhärdal. Det är en väldigt färsk tanke, men vi ska genomföra den, det är det vi tänker just för tillfället, säger Jan Hansback, morbror till Emma Karlsson.

Framför kyrkogårdsmuren utanför kyrkan i Lillhärdal står han tillsammans med Emmas mamma, lillebror och farfar och några vänner och grannar och tittar ner på alla de ljus som brinner på trottoaren. Det var här som 11-åriga Emma Karlsson dog när hon blev påkörd bakifrån av en ung man på en motorcross i tisdags.

Bland ljusen ligger nallar och blommor och teckningar från små barn. Och det är för barnen som minnesfonden ska finnas till, säger Emmas morbror Jan Hansback.

– Emma vurmade mycket för kompisar och barn i allmänhet och vi vill gärna fortsätta den tanken Emma hade.

Sara Rönnberg
sara.ronnberg@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".