Polishuset Östersund. Arkivbild
Polishot

Höjd bevakning vid polishuset

Polisen har förstärkt bevakningen runt polishuset i Östersund efter att det kommit flera hot till myndigheten. Vid halv två tiden på fredagen stängdes hastigt polishuset för besökare och alla ingångar till polishuset bevakades av beväpnad polis och även idag har man extra bevakning.

– Det har kommit in flera hot mot häktet och vi har extra beredskap vid polishuset  även idag, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl.

Vilken typ av hot det handlar om vill han inte gå in på, om det är hot mot en person som suttit häktad eller hot om fritagning av den personen. Enligt Kriminalvården som ansvarar för häktet så flyttades en häktad person under gårdagen till ett  annat häkte på annan ort.

Trots att den häktade nu flyttats så har polisen alltså fortsatt höjd beredskap.

– Vi vill försäkra oss om att det inte finns något ytterligare hot mot myndigheten än mot den personen som flyttats härifrån, säger Oscar Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".