Politik

SD i Krokom vill publicera domar på hemsidan

3:52 min

Sverigedemokraternas (SD) distriktsordförande i Jämtland, Ronny Karlsson, har öppnat en särskild sida på SD:s webbsida i Krokom där brottsdomar ska publiceras. 

Det är inte förankrat hos Sverigedemokraterna centralt.

Under rubriken "Kriminellt" på sin hemsida skriver Sverigedemokraterna i Krokom att de med start i januari 2013 kommer att publicera domar som framförallt rör gruppvåldtäkt, våldtäkt, pedofili och gängmisshandlar runt om i Sverige fram till valet 2014.

SD vill ha hårdare straff

- SD är för hårdare straff och vill kunna visa upp vad respektive brott ger för påföljd, säger Ronny Karlsson.

Totalt handlar det om mer än 10 000 domar i Sverige som kan bli aktuella. Hur ett eventuellt urval ska göras har inte ännu bestämts. Personuppgifter kommer inte att offentliggöras enligt Ronny Karlsson, däremot kommer målnumret att finnas med.

I samband med distriktsmötet tänker han föra fram idén till SD-medlemmar i resten av länet.

Partiledningen vet inget

Ronny Karlsson känner inte till om det finns liknande sidor hos andra distrikt inom partiet och agerandet är inte heller förankrat hos partiledningen.

- Varför skulle jag kolla med dem? Har de åsikter om det här kommer de att påtala det för mig, säger Ronny Karlsson.

Den nya sidan på SD-Krokoms webbplats skapades i går.

Tidigare i veckan skrev Sverigedemokraternas länsordförande Ronny Karlsson ett inlägg på partiets hemsida att moskén i Östersund kommer bli "ett bygge där könsstympning, tvångsäktenskap, kvinnoförtryck kommer att vara vardagsmat inom en inte allt för lång framtid?"

Nu ska medlemsutskottet avgöra om uttalandet får några följder för Ronny Karlsson. Martin Kinnunen är pressekreterare för Sverigedemokraterna. Klicka på länken och hör intervjun med honom:

P4 Jämtland Eftermiddag

Vi ger dig allt det senaste - nyheter, trender och livsstil!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista