Det är i det här huset i Storvallen som en sportaffär skulle samsas med en stripklubb. Men det vill vare sig butiksägarna eller fastighetsägaren. Foto: Britt-Inger Hellström/P4 Jämtland.
Åre

Strippklubb välkomnas inte i Storvallen

Butiksägare: "Vi hade ingen aning"
1:46 min

Dragan Bratic är inte välkommen med sin strippklubb i Storvallen i Åre kommun. Fastighetsägaren säger nej till naket och en ny affärsägare hotar att inte öppna om det blir striptease i Storvallens Fjällcenter.

Dragan Bratic driver redan en strippklubb i Mörsil och planerar att öppna ytterligare en nattklubb med striptease och restaurang väster om Åre.

 Den norska fastighetsägaren säger nu ja till nattklubb och restaurang men nej till naket. Och en sportaffär som planerar att öppna i lokaler intill vägrar öppna om det blir strippklubb där.

Helt ovetande
Behnaz Falk äger och driver sportaffärer i Wilhelmina, Lycksele och Sveg tillsammans med Sven Persson. De hade fram till i fredagskväll planer för ytterligare verksamhet i Storvallen Fjällcenter.

– Vi hade ingen aning om det här och det hade inte vår hyresvärd Björn heller och där stod vi och avslutade all renovering och byggnation och i det här läget som vi sitter nu så har vi kommit överrens om att det är ingenting vi vill göra. Vi vill inte dela vår butik eller ha en butik intill en strippklubb, säger  Behnaz Falk.

En tanke var att ha gemensam marknadsföring, men hur marknadsför man striptease och sportkläder i samma skyltfönster undrar Behnaz Falk och Sven Persson.

Dom tyckte att restaurang i huset vara jättebra, verksamheterna skulle dra nytta av varandra. Och i flera veckor har man alltså planerat för den nya verksamheten utan att det stått klart att nattklubben också skulle vara en strippklubb.

Första veckan i december var det tänkt att affären skulle öppna, ägarna har köpt varor för en miljon kronor och lokalen är full av vinterkläder. Dom har också planerat att anställa personal som bor i byn men om det blir striptease i grannlokalen blir det ingen ny affär i Storvallen.

– Om det blir strippklubb packar vi våra grejor och åker, säger Behnaz Falk.

Nej till naket
Björn Johanssen som är chef i det norska företag som äger fastigheten säger att det är okey med restaurang och nattklubb men inte med striptease.

– Jag har haft möte med Dragan Bratic och jag har erbjudit att han driver restaurang med nattklubb men inte striptease, om han inte vill det så får han flytta, säger Björn Johanssen.

Dragan Bratic ville på lördagen inte svara på frågor om den här saken utan berättar i stället vilka kända människor ha ska bjuda till striptease i Storvallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".