Ska avgångshallen se ut så här i framtiden? Nej knappast, men många resenärer är oroliga för att boka långresor med SAS. Foto: Marcus Frånberg
SAS-krisen

Länsbor väljer bort SAS

1:59 min

Osäkerheten är stor bland flygbolaget SAS kunder. Bolagets framtid är fortsatt oviss, men idag har det ändå kommit en del positiva besked. SAS har slutit avtal med samtliga åtta fackföreningar och aktien har rusat. Nu fattas bara positiva besked från bakerna.

På måndagseftermiddagen kom beskedet att SAS har slutit avtal med det danska kabinfacket, CAU, enligt danska nyhetsbyrån Ritzau och norska public service-bolaget NRK. Därmed har SAS slutit avtal med samtliga åtta fackföreningar. Nu fattas det bara att bankerna ska ge tummen upp till kommande lån och att styrelsen fattar beslutet att inte sätta SAS i konkurs.

Oro bland resenärer
En konkurs skulle få stora konsekvenser för länet eftersom SAS är det enda bolag som trafikerar Östersund. Resenärer P4 Jämtland pratat med är inte oroliga för sina resor som ska ske inom kort, men däremot väljer de bort flygbolaget om det gäller resor längre fram.

- Nu har jag bokat en tur och retur till Stockholm och det känns inte så oroligt, men någon utlandsresa skulle jag nog inte boka med SAS då det ser så här osäkert ut, säger Christina Jimborg från Ramsele.

Sveg berörs inte
Flygtrafiken till och från Sveg fortsätter som normalt oavsett vad som händer med SAS eftersom det är ett annat bolag som flyger mellan Sveg och Stockholm/Arlanda, med mellanlandning i Mora.

I snitt har Sveg två avgångar per dag till Stockholm, torsdagar och söndagar går det direkt till Stockholm utan mellanlandning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista