Sara Strömberg och Anders Nilsson är paret bakom böckerna om Birger- det lilla Storsjöodjuret Birger Foto:Anneli Johansson
Böcker

Busiga Storsjöodjuret Birger blir bok för fjärde gången

Sara Strömberg & Anders Nilsson om det lilla Storsjöodjuret Birger
12 min

Sara Strömberg och Anders Nilsson släpper nu sin fjärde bok om det lilla storsjöodjuret som heter Birger. Denna gång simmar Birger vart han vill.  

Paret Sara Strömberg och Anders Nilsson har skrivit och illustrerat böckerna om det lilla storsjöodjuret Birger. Den fjärde boken har fått titeln Birger - det lilla storsjöodjuret simmar vart han vill.

- Birger gör ofta som han vill. Han äter tårta till frukost och läser i sängen fast man inte vill på kvällen, berättar Sara.

Busfröet Birget har under årens lopp testats på tvillingdöttrarna Ida och Emma. De är nu 10 år och har haft en stor inverkan på Birger och hans upptåg.

- Det är dom som döpt lillasyster Harriet, avslöjar Sara.

2008 släpptes den första boken om Birger - det lilla storsjöodjuret. Sedan kom den andra boken som handlar om när Birger reser till sin mamma och den tredje boken handlar om när Piraterna kom till Storsjön igen. Nu släpps alltså den fjärde boken om busfröet Birger som i denna upplaga simmar vart han vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".