En stor andel av Östersundshems fastigheter är byggda under 80- och tidigt 90-tal och i dessa fastigheter ökar nu underhållsbehovet. Vitvaror i exempelvis Torvalla, cirka 1 500 lägenheter, behöver bytas ut inom en snar framtid, enligt bolaget. Foto: Ingrid Marklund
Bostad

Hyreshöjningar i Östersundshem

Kommunala bostadsbolaget Östersundshem vill höja hyrorna med 4,5 procent. För en trea på nära 80 kvadrat handlar det om omkring 200 kronor i månaden.

Bostadsbolaget har drygt 5000 lägenheter och man räknar med att höjningen ska ge företaget kronor 12 miljoner kronor som, enligt bolaget, behövs till renovering och underhåll.

– Det är många lägenheter som börjar bli gamla och det är framförallt tak, vitvaror och badrum som kostar mycket att renovera, säger Bengt Rådman, vd för Östersundshem.

Höjningen motiveras också av att ägaren , det vill säga Östersunds kommun, kräver en vinst i bolaget på drygt fem procent de kommande åren och ännu mer i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".