Persedlar som fiskats upp från vattnet där skotrarna sjönk, vid olyckan i februari. Foto: Pelle Zackrisson/SR
Eftersök av försvunnen

Missing people ska söka saknad skoteråkare vid Landösjön

"Vi söker på ett annat ställe"
3:32 min

Organisationen Missing people, som blivit mycket uppmärksammad för ett flertal fall där de och inte polisen lyckats finna försvunna personer, kommer till helgen till Rönnöfors med omnejd.

Missing people ska söka efter den unge skoteråkare från länet som är saknad och befarat drunknad efter skoterolyckan på Landösjön förra vintern.

– Det kommer vara två hundar med hundförare, undervattenskamera och dykare som kan gå i om hundarna får upp något spår. Hundförarna komemr från Missing people, resten av insatsen är lokala personer som anhöriga har anlitat, säger Missing peoples ordförande Jessicka Kangasniemi.

Polisen har sökt i vattnet efter den försvunne mannen utan att hitta något. Missing people har pratat med anhöriga och kommer att titta med nya ögon när de söker i helgen.

– Vi tror att han har gått igenom på ett lite annat ställe än vad polisen anser. Det är vår magkänsla.

Missing People har 137 000 medlemmar och Jämtland är ett av bara tre län i landet som ännu inte har någon egen lokalavdelning. De övriga är Gotland och Norrbotten.

Klicka på knappen för att höra hela intervjun med Missing peoples ordförande Jessicka Kangasniemi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".