Mathias Eckhoff är den Jämtland Basket hoppas ska ta över som ny huvudtränare. Supportrarna håller tummarna, eller knäpper händerna... Foto: Lennart Hobring/Sveriges Radio
Basket

Hoppet växer om att Basket-Messias ska återvända till Jämtland

0:48 min

Jämtland Basket och klubbens supportrar hoppas och tror att frälsaren för ett par säsonger sedan ska återvända som ny coach för klubben. Norrmannen Mathias Eckhoff gjorde sig känd som en karismatisk ledare när han tog Jämtland till kvartsfinal vid två tillfällen och blev känd som Basket-Messias bland svensk basketpublik.

.

– Vi gör allt för att få tillbaka honom men vi måste lösa situationen med den norska klubben han jobbar i idag, säger Jämtland Baskets klubbdirektör Peter "Pecka" Johansson till P4 Jämtland.

Kan tidigast vara på plats 7 december
Mathias Eckhoff själv säger till P4 Jämtland att det allra tidigaste han skulle kunna bli aktuell för att coacha Jämtland Basket är den 7 december, om alla olösta bitar faller på plats.

Tills vidare är klubbdirektören Peter "Pecka" Johansson beredd att åter rycka in som tillfällig huvudtränare.

Det är nu definitivt klart att förre stjärn-spelaren Doremus Bennerman fortsätter som assisterande tränare i Jämtland Basket säsongen ut.

Laget blev utan huvudtränare när Dennis Aulander mitt i säsongen bestämde sig för att lämna uppdraget som coach efter en hittills till största delen förlustfylld säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista