Simonette Olsson gästade P4 Morgon och berättade om sina erfarenheter av mobbning på en arbetsplats. Foto: Lars Gustafsson
P4 Kollar vuxenmobbning

Simonette stoppade mobbningen på jobbet

Simonette Olsson: "De har roligt på nån annans bekostnad"
7:59 min

Simonette Olsson mobbades när hon var liten. Hon har varit den som satt stopp på terrorn på en arbetsplats hon jobbat på, och idag föreläser hon om mobbning på arbetsplatser.

I morse gästade Simonette Olsson P4 Jämtland och berättade om sina upplevelser av mobbning. När hon var liten blev hon själv utsatt och mobbades för sitt namn.

– Jag heter egentligen Simonetta, och det var inte så kul för mig när jag var liten för de sa "Simonetta- kläm på na så sprätt a". Det ville jag ju inte heta så när jag var 12 år och vi flyttade så hette jag Simonette, berättar hon.

Idag arbetar Simonette Olsson som friskvårdare och föreläser en hel del om mobbning på arbetsplatser och hon har massa bra tips på hur man ska göra, för att minska de ortevliga tankarna och kommentarerna som ibland så lätt kan uppstå kring kollegor på jobbet.

Hon berättar också om hur hon som ung och ny på en arbetsplats blev den som till sist fick stopp på terrorn som många på jobbet upplevde från en äldre kollega.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".