Björn Dählie (t v) som nu möter motstånd för sina byggplaner har mycket på gång. Här plåtad tillsammans med Mats Östberg vid ett miljöbilsrally i somras. Foto: Billy Abraha/SR
Rödkulleprojektet i Åre

Fortsatt strid kring Dählies byggplaner i Åre

Det finns fortfarande stort och utbrett motstånd mot förre skidkungen Björn Dählies byggplaner i Rödkulleprojektet i Åre.

Det hävdar stugägare i Buustamon som protesterar högljutt motuppgifter senaste dagarna om nya förändringar i exploateringsplanerna som tros kunna lösa upp motsättningarna.

– De 28 tomter som tagits bort, togs bort redan för ett år sedan i planförslaget, hävdar Ulf Lindelöw i stugägarföreningen.

Men Björn Dählie beskriver förändringarna som ett resultat av en ett år lång process, och säger att de verkligen försökt gå kritikerna till mötes så mycket det bara går. Förutom de 28 tomterna som togs bort då så har det, enligt honom, även tagits bort en mängd tomter i det som kallas område fyra och fem.

– Sanningen är väl den att de inte vill ha några grannar alls i Nordens attraktivaste tomtområde, säger Björn Dählie till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".