1 av 2
Doremus Bennerman tillbaka på spelarbänken i Östersund men den här gången som tränare
2 av 2
Jämtland Baskets ledarstab i kvällens match mot 08 Stockholm, Doremus Bennerman, Peter Johansson, Fredrik Engvall
Basket

Framgång trots förlust för Jämtland Basket

Doremus Bennerman Basket
3:14 min

Till fredagkvällens match var Doremus Bennerman tillbaka på spelarbänken i Östersunds sporthall men denna gång som coach. Hans Jämtland basket började matchen med ett högt tempo och visade att dom vill bryta den negativa trenden med förluster. Men matchen slutade med förlust 75-79 mot 08 Stockholm.

Doremus Bennerman säger att laget måste vinna en match för att få tillbaka tron på sig själv och få börja ha kul ute på planen, vidare säger han att alla spelare gör allt vad han kan kräva från dom ikväll med tanke på situvationen inom ledarstaben.

Jämtland basket höll jämna steg med 08 Stockholm, i halvtid stod det 38-40.
08 får sätta några enkla tre-poängare som gör att dom hämtade ikapp Jämtlands ledning och går till pausvila i ledning.

Jämtland nästan ikapp
Andra halvlek krigade Jämtland i underläge och med 1,14 kvar av matchen stod det 70-77 men efter fyra säkra straffkast från Darryl Hudson så kommer Jämtland ikapp till 74-70.

Doremus Bennerman tar timeout med 23,8 sekunder kvar av matchen men hemmalaget lyckas inte ta ikapp 08 Stockholms ledning utan matchen slutar med förlust 75-79.

Tilltänkta tränaren Mathias Eckhoff var på besök igår och genomförde 2 träningar med laget, nu återstår bara att lösa coachfrågan i Mathias norska lag innan han kan presenteras som ny coach i Jämtland Basket.

Trots allt ett fall framåt
Andreas Karlsson berättar att Mathias Eckhoff talade mycket om inställning under sitt besök i Östersund och att han ser väldigt mycket talang inom gruppen.

Andreas anser också att det är ett fall framåt men det är tråkigt att fallet framåt slutar med förlust.

Under hela matchen visade hemmalaget att dom är på gång framåt men det räckte inte till vinst denna afton mot 08 Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".