Fredrik Lindström och Björn Ferry tränar på skjutvallen i Östersund Foto:Alf Levin/Sveriges Radio
Skidskytte

Tuff start för Sverige i premiären

1:58 min

Svenska skidskyttarna fick en tuff start på tävlingsveckan i Östersund. Sverige återfanns på en åttonde placering när alla lagen hade passerat mållinjen. Förbundskaptenen Staffan Eklund ger sin syn på dagens tävlingar.

Vinterkylan hade äntligen kommit till Östersund och förväntningarna på det Svenska laget var blandade då Björn Ferry varit sjuk inför premiären och på damsidan har man tappat toppnamnen Helena Ekholm och Anna-Maria Nilsson.

Sverige som före dagens mixedstafett hade som målsättning att komma topp 6 då det är ett av kraven för att kvalificera sig för kommande OS men när alla lagen passerat mållijen återfanns Sverige på plats 8a, 2 minter efter segrande Ryssland.

Sverige fick trots felfritt skytte av Jenny Jonsson jaga hela loppet, vid första bytet till Anna-Karin Strömstedt låg Sverige 1.16 efter ledande Norge.
Anna-Karin var snabb i spåret men på skjutvallen tog det längre tid vilket gjorde att Björn Ferry åkte ut som 14onde person.
Björn visade upp en stark skidåkning och trots en miss i skyttet så tog han upp Sverige till en 9onde plats när han lämnade över till Fredrik Lindström som då hade 1.34 upp till Ryssland.
Fredrik Lindström lyckades inte jaga ikapp upp till 6e plats utan slutade på 8onde plats 2 minuter efter segrande Ryssland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista