Bild från när polisens dykare förberedde sig för att söka efter den försvunne skoterföraren, efter olyckan i februari. Arkivfoto: Pelle Zackrisson/SR
Skoterolyckan vid Rönnöfors kraftverk

Nytt hopp om att finna försvunnen vid Landösjön

2:01 min

Organisationen Missing People, specialiserad på att söka försvunna personer, säger att de gjort ett intressant fynd i Landösjön, när de i går var på plats för att söka den skoteråkare som varit försvunnen efter en drunkningsolycka i februari, på isen utanför Rönnöfors kraftverk.

Två hundar, tränade på människolukt, som Missing People hade anlitat, markerade kraftigt - på ett och samma ställe ute på sjön.

Organisationen försöker nu få tag på en så kallad sjöuggla, utrustning för att kunna scanna av och klarlägga vad det är som finns på botten, där hundarna markerat, innan myndigheterna kontaktas.

Polisen planerar i nuläget inte några åtgärder med anledning av de nya uppgifterna i fallet, men det kan komma att ändras. Det säger förundersökningsledare Per-Erik Löfgren till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista