Patrik Jemteborn. Foto: Agneta Nilsson/Sveriges Radio.
skidskytte

Publikbesvikelse för skidskyttevärldscupen

1:08 min

Just nu pågår skidskyttevärldscupen i Östersund. Arrangörerna hoppas på stor publiktillströmning, men premiärtävlingen i söndags var något av en besvikelse, enligt Patrik Jemteborn som är informationschef på svenska skidskytteförbundet.

– Det såg bra ut på läktaren, och så räknade vi ihop cirka 1700 och det är cirka 700 fler än i fjol, men samtidigt känner man att det är premiär för världscuptävlingar, det är söndag, det är stafett, så vi hade nog hoppas på lite fler så vi önskar att vi kan hyfsa till den siffran under veckan, säger Patrik Jemteborn, informationschef på Svenska skidskytteförbundet.

Huvudläktaren tar ungefär 5 500 personer, så det krävs betydligt fler om den ska fyllas.

Är du orolig inför de resterande tävlingarna och publiktillströmningen?

– Jag hoppas att jag inte behöver känna en oro, men det är alltså den sista pusselbiten nu och det som gör att man kanske sover lite oroligt, säger Patrik Jemteborn.

Imorgon onsdag är det dags för herrarnas distans klockan 17.30, och på torsdag kör damerna distans. På lördag körs sprint för damer och herrar och på söndag jaktstart. 

Fråga

Det du borde veta om Sveriges skidskyttar

Björn Ferry står för årets design av varumärkesskyddade Sveriges Julgran i Östersund. Foto: Östersunds kommun

Radiosporten ställer de udda frågorna till de svenska profilerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista