Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Stöld

Polisen varnar för dörrförsäljare

Polisen varnar nu för dörrknackande försäljare i Östersund. Flera personer har hört av sig till polisen med iakttagelser om ett sällskap som går runt säljer juldekorationer, och en äldre kvinna ska ha blivit bestulen på plånboken av en dörrförsäljare.

En man i 40-års åldern sitter nu anhållen misstänkt för stölden hemma hos kvinnan i fredags. Mannen hade ringt på och utgav sig för att sälja julsaker. När kvinnan tog fram plånboken ryckte han åt sig pengarna och sprang från platsen.

Polisen grep den misstänkte mannen i går kväll i ett bostadsområde i centrala Östersund efter att en kvinna ringt in och tipsat polisen om en dörrförsäljare som hon upplevde betedde sig underligt.

Polisen uppmanar nu allmänheten att inte släppa in någon okänd, att ha ytterdörren låst även när man är hemma och kontakta polisen om okända personer eller fordon rör sig i bostadsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista