1 av 16
Lugnviksskolan segrade i den andra kvartsfinalen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
2 av 16
Agnes Stjerna och Leo Haglund, Grevåkerskolan
3 av 16
Gustaf Ullbrandt och Amanda Saleh Mosa, Lugnviksskolan.
4 av 16
Grevåkerskolan plakat.
5 av 16
Lugnviksskolans plakat.
6 av 16
Agnes Stjerna och Leo Haglund, Grevåkerskolan. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
7 av 16
Gustaf Ullbrandt och Amanda Saleh Mosa, Lugnviksskolan. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
8 av 16
Äntligen är vi igång. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
9 av 16
Domare Ann-Louise Rönestål Ek. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
10 av 16
Pirrigt innan sändning. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
11 av 16
Hejaklack från Lugnviksskolan. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
12 av 16
Peppning i pausen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
13 av 16
Grevåkerskolan i den lilla studion. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
14 av 16
Programledare Leif och domaren Ann-Louise förbereder sändningen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
15 av 16
Lugnviksskolans plakat. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
16 av 16
Grevåkerskolan plakat. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Vi i femman 2013 - P4 Jämtland

Svettigt när Lugnvik vann andra kvartsfinalen!

Det var hög spänning och riktigt jämnt när femmorna i Lugnviksskolan från Östersund mötte Grevåkerskolan från Hammerdal i den andra kvartsfinalen i Vi i Femman.
Matchen slutade 35-34 till Lugnviksskolan.

LYSSNA PÅ MATCHEN: 
   

Gustaf Ullbrandt och Amanda Saleh Mosa tävlade för Lugnvik och hade med sig Hugo Engman som lagledare. Grevåkers lag bestod av Agnes Stjerna och Leo Haglund, Alexander Ernst coachade.

Massor av fina skyltar, glada skratt och hejaramsor höjde stämningen direkt. Radiostudion var proppad av kompisar, lärare och vuxna som tagit sig till radiohuset i den kalla januarikvällen.

Men om det var kallt ute var det desto varmare inne, för temperaturen steg snabbt när de rätta svaren trillade in från båda lagen.

  
När det var dags för ja- och nej-frågorna hade Lugnviksskolan 8 poäng och Grevåkerskolan 9 poäng. På en minut fick lagen så snabbt de förmådde svara "ja", "nej" eller "pass" på de frågor programledare Leif Landin ställde. En av frågorna var till exempel "kan man äta en tingsrått?" (Svar nej, det är en slags domstol.)

Bägge lagen var blixtsnabba och säkra, Lugnviksskolan svarade på 21 frågor och Grevåkerskolan på 19, poängen var jämna 28-26 till Lugnviks fördel efter detta gastkramande moment.

  
Då var det dags för de sista A- och B-frågorna, bland annat undrade Leif Landin vad det särskilda rum som man spelar in ett radio- eller tv-program kallas. Rätt svar är studio, vilket Lugnvik kunde. Grevåker chansade på radio- eller tv-bås (mycket bra gissat) och tappade då ytterligare en poäng.

  
När det så skulle avgöras i den avslutande Stegen hade de duktiga lagen 32 respektive 29 poäng. Lagen fick veta att frågan skulle handla om ett djur. Grevåker med sina 29 poäng satsade allt på ett kort och valde 5-poängsnivån, den svåraste.

Lugnvik som ledde med tre poäng valde 3-poängsnivån. Bägge lagen svarade rätt - djuret vi sökte var katt - och segern gick till Lugnviksskolan. Med en ynka poäng!

  
Lugnviksskolan
kommer att få möta Vidarskolan från Frösön i den första semifinalen. På tisdag ser vi fram emot den tredje kvartsfinalen, då möts Pilgrimstads skola och Hallens kyrkskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".