Georgien-Vinter 2013

Johan Ranbrandt resebloggar från de höga topparna i bergskedjan Kaukasus, Georgien

Johan Ranbrandts reseblogg under skidresa till Kaukasus, Georgien.

Vi är alltså ett gäng på 7 kompisar som bestämt oss för att göra en lite annorlunda skidresa och efter mycket funderande valde vi att testa Georgien.

 Bergskedjan Kaukasus mellan Svarta- och Kaspiska havet har väldigt höga toppar och erkänt fina snöförhållanden. Georgien är också ett otroligt spännande land på fler sätt, maten ska vara något alldeles extra och det är också vinets hemland. Ni hör ju; detta kommer att bli en fantastisk resa! 

Hittills har vi tagit oss till skidorten Gudauri, efter en halv natt på Tblisi flygplats, och fått ett par härliga skiddagar. När man som vi väljer ett lite udda resmål är en del av upplägget att ha det lite obekvämt ibland. Detta löste vi snabbt när vi övernattade på flygplatsen, ni kanske förstår varför backpackers och annat löst folk väljer mjuka väskor istället för hårda resväskor under utlandsvistelser...

Väl på plats i Gudauri har vi blivit allt annat än besvikna, snöförhållandena är som bilden visar och maten är underbar och billig. En smakfull brakmiddag med alldeles för mycket vin kostar ca 60 kr! 

Imorgon ska de öppna toppliften efter det senaste dygnets massiva snöfall så jag måste gå till sängs nu för att orka upp till första liften imorgon! Vi hörs om ett par dagar.

/Johan