Motor

Racingstjärnan Alx Danielsson från Östersund klar för start i Nascar i USA

Alx Danielsson från Östersund är klar för start i Nascar, efter att han fått chansen att göra tester så har nu teamet valt att ge honom chansen att tävla.

Alx Danielsson kommer börja från början med att köra på en oval bana som är 800 meter lång och kallas för shorttrack.
– Det är ju lite surrealistiskt att det här har hänt nu. Men väldigt kul. Jag ser fram emot vild och vansinnig racing och blir exalterad bara jag pratar om det, säger Alx Danielsson.

I filmen Bilar kan man se Nascar

NASCAR är den största motorsporten i USA. Den föddes efter andravärldskriget och har du sett filmen Bilar med Blixten Mc Queen i huvudrollen, då vet du hur det går till. Massor av färglada bilar kör väldigt fort runt runt runt på en bana inför mängder av publik. Tävlingarna hålls på platser över hela USA som Daytona beach och Talladega speedway och är i dag Amerikas näst största TV-sport. Det blir nu under våren som Alx Danielsson ska köra, men hur många tävlingar är inte klart än.
– Det som är klart är att det kommer att bli tävling och det kan bli väldigt snart.

Ovanligt att européer får köra

Det är i en underdivision till de stora Nascar-tävlingarna som Alx Danielsson kommer att köra, men det är väldigt ovanligt att en europée får chansen att köra Nascar och Pela Mattsson från Ås som är medlem i Svenska Nascar Fans och som sett många tävlingar på plats i USA tycker att det här är stort.
– Det är hur stort som helst. Han är ju en legend i Europa så jag tror att det kommer att gå väldigt bra för honom, säger Pela Mattsson.