Basket

Ny tung förlust för jämtland basket hemma mot nässjö, förlustsiffrorna skrevs till 73-82

2:15 min

Det vill sig inte för Jämtland basket den här säsongen, under fredagskvällen inkasserade man en ny förlust.

Nian mot tian i kvällens match, Jämtland ligger snäppet före Nässjö i tabellen.
Inget av lagen har chansen att nå slutspelet längre men dom krigar om den nionde platsen som just nu Jämtland har, endast två poäng skiljer mellan lagen inför kvällens match.

Första perioden:
Matchen börjar i ett lågt tempo där publiken får vänta till 2.12 in i matchen innan något av lagen gör poäng, det är Johan Rönström som sätter kvällens första boll i korgen. Lagen byter chanser med varandra under dom första fem minuterna, Nässjös skytte har inte börjat på bästa sätt hittills undet matchen.
Det är inget högt tempo i matchen och när Nässjö fortsatt inte får igång sitt så kan Jämtland dra ifrån poängmässigt. Hemmalaget visar upp ett bra försvarsspel och Nässjö tvingas ta skotten utifrån. Bäst i första halvlek är förutom dunkande Bokai Lalugba den 167 cm långa Karim Wazzi som med sin spänst gör eleganta poäng.
Resultat efter första: 22-12

Andra perioden:
Nässjö har nu fått igång sitt skytte samtidigt som bollen studsar ring ut för Jämtland, under dom inledande 2.35 av andra perioden har Nässjö 0-8 och det står numera 22-20. Hemmalaget tvingas ta time out för att samla nya krafter.
Under första perioden såg det ut att bli en enkelt match för Jämtland ikväll men den oturen som varit under flera matcher där bollen studsar ring ut har nu kommit tillbaka. Publiken försöker klappa igång sitt lag.
Nässjö vinner andra perioden med 21-15 och tar ikapp större delen av hemmalagets ledning.
Ställning efter andra: 37-33

Tredje perioden:
Jämtland försöker hela tiden dra ifrån Nässjö men bortalaget håller sig runt fem poäng bakom hemmalaget. Matchen har fortfarande ett lågt tempo vilket kan vara till fördel för Jämtland i slutet på matchen då man spelar med få spelare. Hemmalaget har nu tappat allt det fina spelet som dom visade upp i första perioden, bollen vill inte ner i korgen och många pass går inte till rätt adress. Nässjö har lagt in en högre växel och nu hänger inte Jämtland med i försvaret och i kombination av dåligt skytte så har bortalaget vänt matchen.
Ställning efter tredje: 53-58

Fjärde perioden:
Det är ett ställningskrig på planen, matchen är jämn och tempot är inget som publiken kan applådera över. Jämtland är det laget som nu får kämpa för att ta ikapp Nässjö. Som det varit i många matcher under säsongen så börjar hemmalaget matcherna bra men sen tappar man desto länge matchen lider och så är fallet även ikväll. Jämtland behöver en match där allt sitter i korgen och man får ett flyt i spelet under hela matchen. Det syns att deras självförtroende är sarget efter så många förluster som det blivit under säsongen, när man hamnar i underläge så börjar missarna komma.
Hemmalaget gör allt vad dom kan under matchen men det vill sig helt enkelt inte, när en spelare som Tim Whitworth missar 2 raka straffkast då finns inte flytet där. Nässjö gör det som krävs under sista perioden för att hålla Jämtland bakom sig och kan vinna matchen. Jämtland tappar även niondeplatsen till just Nässjö efter kvällens match.
Slutresultat: 73-82