Rally

Delsträckan av SM-rallyt genom Kälom var aldrig godkänd

Enligt Länsstyrelsen har de aldrig godkänt delsträckan genom Kälom i helgens SM-rally utanför Östersund. Ett besked som de gett arrangören långt innan tävlingarna.

Kälomsborna känner sig lurade på helgens SM-rally eftersom sträckan genom byn stoppades strax innan tävlingarna. Men enligt Länsstyrelsen har sträckan aldrig varit godkänd och arrangören var informerad om det långt innan tävlingarna.

Därför borde det uteblivna Rally genom Kälom inte kommit som en överraskning. Länsstyrelsen säger att de inte ger tillstånd till tävlingar på allmän väg. Det står i Trafikverkets förordningar och arrangören har fått det beskedet från det att den första ansökan skickades in i höstas.

Det slutliga beslutet om tävlingsträckorna togs den 6 februari och där fick sträckorna på de privata vägarna godkänt men sträckan som gäller väg 748 där Kälom ligger fick avslag med motiveringen att det var en allmän väg.

Tävlingsledaren Sverker Jonsson vill i nuläget inte någon kommentar men har tidigare uppgett för P4 Jämtland att den inställda stäckan berodde på ett sent myndighetsbeslut.