Georgien-Vinter 2013

Lavin och äventyrlig taxiresa i Georgien för P4 Jämtlands resebloggare

Johan Ranbrandts reseblogg under skidresan i Georgien


Halva resan har nu gått och idag har vi vår första vilodag. De första fem dagarna hittade vi bättre och bättre skidåkning varje dag och vi trodde knappt det var sant.

Nu var det några dagar sedan det kom snö senast och sikten har varit lite sådär vilket gör att vi alla kan vila våra trötta kroppar med gott samvete.

Härom dagen fick vi äntligen tag på en karta och vi gjorde direkt en lite mer avancerad tur. Vår plan var att från toppen av skidsystemet tura en bit och sedan åka ett långt åk ner till en by där vi kanske kunde lifta tillbaka. Turen avbröts snabbt när bergsguidsaspiranten Sara testade en lång brant sida och löste ut en ganska stor lavin.

Vi vände och valde ett åk med stabilare snö och efter drygt 1300 höjdmeters åkning kom vi ner till vägen som går mellan Gudauri och Ryssland. Efter en stund lyckades vi få tag på taxi och trots vår något äventyrliga skiddag kändes ändå resan tillbaka längs den tungt trafikerade bergsvägen som det mest riskabla vi gjorde den dagen...

Vi har snart testat alla restauranger inom gångavstånd och överallt har vi fått god mat och dryck. Georgien är känt för sin fina mat- och vinkultur och de lokala ölsorterna är också riktigt bra. Igår tänkte vi ha en vit dag men efter att beställt "lemonad" och fått in en extremt söt illgrön anisläsk ångrade vi oss och tog in beprövad dryck...

Nu börjar det snöa!

/Johan