Hästkött

Kommunens matgrossist återkallar produkter med hästkött

1:29 min

Restauranggrossisten Servera, som levererar livsmedel till bland annat Östersunds kommun, drar nu tillbaka tre varor som kan innehålla hästkött.

Matgrossiten Servera har tidigare återkallat lasange med hästkött och tar nu tillbaka kåldolmar, oxjärpar och köttbullar efter larm om hästkött. Servera har många stora kunder i länet en av dem är Östersunds kommun.

Ricky Karström som är kostchef vid Östersunds kommun säger att de ännu inte har fått någon information om att hästköttsprodukterna ska finnas bland de varor som de köper in.

– Även om ingen av produkterna har hästkött idag vet man inte hur det ser ut imorgon. Vi håller örnkoll på det där med hästköttet och grossisterna är skyldiga att på en gång meddela om de hittar spår av något i de produkter vi köper in.

Det är Lantmännen som har tillverkat produkterna som har bett Servera att återkalla dem. Christina Gezelius som är informationschef på Servera säger att det är stora produkter på restaurang och storköksmarknaden.

– Det finns misstankar om att de skulle vara kontaminerade och man drar därför tillbaka de här köttfärsprodukterna som en ren försiktighetsåtgärd.