Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet vet inte om eller hur man ska agera just nu. Foto: Scanpix.
Dopning

Pressat skidförbund efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt bloddopning

1:37 min

Efter gårdagens uppgifter i SVTs uppdrag granskning så är det ett pressat svenskt skidförbund som ser över den informationen som blivit offentlig. Man vill göra gemensam sak med Norska skidförbundet innan man bestämmer hur och om man går vidare säger Förbundsdirektören Niklas Carlsson.

Niklas Carlsson ifrågasätter inte att vissa åkare kan ha manipulerat sitt blod under 1990-talet men säger samtidigt att flera experter påpekat att det inte är onaturligt med blodvärden över 170. Förbundet håller nu på att samla in information och fakta kring informationen som SVTs visade i uppdrag granskning för att sen se hur och om man ska agera från svenskt håll. Förbundet skriver i ett pressmeddelande att mätmetoderna under 90-talet var osäkra och att man inte ska förlita sig helt och hållet på dom siffrorna som nu är presenterade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista