Människor som gör skillnad

Mirjam Thiessen och hennes familj får minnen för livet i Nepal - och de lär sig ett nytt språk

8:24 min

Nu har Frösötjejen Mirjam Thiessen, hennes man Preston och de tre barnen Joel, Jonna och Jacob bott ett i år i Katmandu, Nepal och de kommer förmodligen att stanna i minst fem år.

Mirjan och Preston studerar språket nepali och det går framåt. De kan det nödvändigaste för att klara det dagliga livet. Barnen går i förskola/skola och där är det engelska som gäller - och barnen får minnen och erfarenheter för livet genom att leva i ett land som är så annorlunda jämfört med Sverige, tex kan de räkna med att ha ström bara 3 - 4 timmar per dag.

Mirjam berättar om svårigheterna att starta ett företag, bland annat beroende på att det finns en maoistisk gerilla som motarbetar fri företagssamhet.

Syftet med parets verksamhet är att arbeta förebyggande  mot trafficking. Varje år säljs nepalesiska flickor och kvinnor till indiska bordeller.

Vi får också höra om paddling bland krokodiler och om en ridtur på elefanter och att nepaleserna också arrangerar elefantfotboll, skönhetstävlingar för elefanter och kapplöpningar med världens tyngsta landdjur.