Foto: Annelie Lanner/SR.
Böcker

Biblioteken ökar sina besökare på internet

Biblioteksbesöken ökar, framförallt på webben. Den gemensamma webben för biblioteken i Jämtlands län "bibliotekmitt.se" har ökat från några få besökare för två år sedan då den startades till omkring 20 000 besökare per månad idag.

– Besökarna gör mycket mer än att låna om och reservera böcker nu, de letar evenemangstips, söker information i bibliotekens databaser, läser de olika bloggarna som finns, lånar e-böcker med mera, säger Maj Eriksson chef vid länsbibliotek i Östersund.

Hon tror att de ökande webbesöken bland annat beror på att bibliotekets hela utbud har blivit mer synligt och överskådligt på webben.

– Nu kan man sitta hemma i lugn och ro och söka den information man är ute efter, ett exempel är databasen för stipendier Globalgrant som är väldigt populär, tidigare var man tvungen att komma hit för att söka i den nu kan man göra det hemifrån, säger Maj Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista