E14 stängdes av på lördagseftermiddagen vid Staa. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio.
Klass 2-varning

Trotsade avspärrningen på E 14 – fastnade

1:04 min

Det har blåst och snöat kraftigt i Jämtlands- och Härjedalsfjällen under dagen. I västjämtland stängdes E14 från Staa till norska gränsen redan i eftermiddags, men under kvällen trotsade några bilister avstängningen och körde fast på vägen en knapp mil från avspärrningen. En person med traktor som bor längs vägen räddade dem från att bli sittande där hela natten säger Magnus Hamstig som är vakthavande befäl hos Jämtlandspolisen.

Vägen stängdes av redan i eftermiddags och det fanns risk att personerna i bilarna och lastbilen får stanna kvar där hela natten, säger Magnus Hamstig som är vakthavande befäl på Jämtlandspolisen.
– De fick vänta ut vädret lite grann.

Jämtlandspolisen var tidigt i kontakt med de som kört fast via mobiltelefon och det finns inga barn eller gamla i bilarna.
– De verkar vara i hyfsat trim, säger Magnus Hamstig.

Polisen förutsätter att skyltningen var tydlig och att de bilister som kört fast förstod att vägen var avstängd. Det fanns risk att de som trotsade avspärrningen skulle blir kvar där hela natten. Vägen är avstängd fram till klockan 6 i morgon bitti.
– Jag hoppas att vinden mojnar så att vi kan få dit en plogbil och undsätta dem tidigare, säger Magnus Hamstig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista