Ishockey

Brunflo IK tog viktig seger i kampen om fortsatt spel i division ett nästa säsong

0:49 min

Brunflo besegrade Husum med siffrorna 6-1 efter att Husum inte orkat stå emot Brunflos tryck under tredje perioden.
Brunflos Mikael Fernström var inte nöjd med dom inledande två perioderna men han tycker att det var en riktigt skön seger mot Husum.

Första perioden:
Hemmalaget Brunflo börjar i ett rasande tempo och skapar chans efter chans, det märks att man har ett högre tempo i kroppen.
Efter 3.26 utvisas Olle Fridell i Brunflo och efter hemmalaget klarat av den utvisningen har man inte riktigt hittat tillbaka till det spelet som man hade under de första minuterna. Husum försvarar sig bra, spelar tight i egen zon och målvakten Daniel Eriksson är tät i målet. Brunflo skapar fina chanser samtidigt som Husum inte kommer till de klara lägena utan hamnar ofta ute i hörnen.
Brunflos höga tempo gör att Husum tar många utvisningar eftersom man inte hänger med, redan efter 16 minuter av matchen har Husum tre utvisningar till följd av att man inte hänger med.
19.56 gör Brunflo 1-0, Mikael Fernström kommer in i zon från höger och skjuter ett högt skott som tar upp mot axeln på målvakten Daniel Eriksson som inte lyckas hålla pucken utan Kory Baker är framme och petar in pucken.
Brunflo borde leda matchen med fler puckar då man haft sex minuter spel med en man mer på isen men Daniel Eriksson i Husums mål har varit duktigt under första perioden.
Resultat efter första: 1-0

Andra perioden:
Andra perioden börjar i samma stil som den fösta, Brunflo spelar i ett högt tempo och skapar chanser men pucken vill inte in i nät. Spelet är mycket fram och tillbaka desto längre perioden går och båda lagen skapar chanser men båda målvakterna storspelar. Husum får ett gyllene läge i mitten av perioden då Brunflo har två spelare utvisade samtidigt men hemmalaget kan utan problem hålla Husum borta från anfallszonen. Båda lagen bjuder verkligen upp till kamp, det smäller i närkamperna och det spelas lite småfult ute på isen i andra perioden.
Efter 18.11 gör Husum 1-1, Tommy Gidlund slänger in en puck på mål och sen tappar Brunflo markeringen helt på Fredrik Hörnblad som kan slå in returen. Christoffer Elf i Brunflos mål borde kunnat hålla pucken men Husum får efter allt slit välförtjänt in pucken i målet.
Andra perioden slutar 0-1 till Husum som kan borde klappa målvakten Daniel Eriksson på axeln efter att han stoppat 32 skott på två perioder.
Resultat efter andra: 1-1

Tredje perioden:
1.19 2-1 till Brunflo
, Lars Örnberg lägger in pucken från blå och framför mål står Nicklas Olsson som kan styra in pucken bakom Daniel Eriksson i Husums mål. Bortalaget skapar mängder med chanser att kvittera Brunflos ledning men pucken stannar med en dans på mållinjen och backarna kan hjälpa Christoffer Elf att freda sitt mål. Brunflo kommer inte upp till den standard som man lyckades med stundtals under seriespelet i division ett.
6,57 gör Brunflo 3-1. Kory Baker passar ut till Mikael Fernström på högerkanten som elegant tar med sig pucken med en snurr, Fernström passar sen bakom backarna i Husum och Andreas Jönsson kan styra in pucken med skridskon.
7.17 gör Brunflo 4-1. Michael Clarke slår en passning till Mikael Fernström som styr ner pucken i zon, Kory Baker får tag i pucken och åker från sarghörnet in mot målet och elegant rundar han målvakten för att sen lägga in pucken i det öppna målet.
Brunflo har nu börjat få utdelning av sina lägen och Husum verkar inte kunna komma tillbaka in i matchen.
11.55 5-1. Med en man mer på isen passar Alfred Jonasson pucken till Viktor Vängman som skjuter ett skott från blå som Johan Jönsson styr in framför mål.
14.36 6-1. Husum har tappar det försvarsspelet man hade under de två första perioderna. Olle Fridell passar pucken till Christoffer Jönsson som snabbt passar den vidare till Johan Jönsson som kan runda målvakten och trycka in pucken i nät.
Slutresultat: 6-1

Brunflo kommer inte upp till den standard som man hade under seriespelet i division ett men när puckarna började hitta nätet bakom Daniel Eriksson så kunde inte Husum komma tillbaka in i matchen. Nu väntar ytterligare fem matcher för Brunflo i en serie där vinnaren av serien erbjuds att spela i division ett nästa säsong. Brunflo vinner dagens match välförtjänt mot ett Husum som inte orkar stå emot under tredje perioden.