Träningskompisarna Marcus och Maria foto: P4 jämtland
Träna med Marcus

Reportern Marcus Frånberg och lyssnaren Maria Lövenius Gardahl får hjälp med skidtekniken av proffsåkaren Hampus Lindblom

Marcus och Maria får hjälp med skidtekniken:”Det är svårt med balansen”
6:44 min

Hampus Lindblom åkte in som 42 i Vasaloppet i söndags. Nu ger han sig på en större utmaning. Att hjälpa träningskompisarna Maria och Marcus att förbättra sin skidteknik.

Maria har i stort sett aldrig stått på ett par skidor. Marcus har plockat fram sin 26 år gamla skidutrustning. Nu ska det bli åka av. I P4 Jämtlands serie Träna med Marcus får de två träningskompisarna hjälp av vintersportcentrums testledare Hampus Lindholm med tips om hur de ska bli bättre skidåkare.
– Skidåkning är en fantastisk motionsform säger han.
Hampus Lindholm är inte bara testledare på Vintesportcentrum utan även tävlande skidåkare för Åsarna SK. I årets Vasalopp gled han in på en 42 plats så han vet vad han pratar om.

I skidåkning använder man stora muskelgrupper, man får var ute i naturen och det är perfekt för att förbättra flåset berättar han. Förbättra flåset kan nog behövas för både Marcus och Maria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".