Foto: Jessica Gow / SCANPIX
utbildning

Åre kommun skjuter till mer pengar för att skidgymnasiet i Järpen ska bli kvar

Åres kommunalråd Leif Nord: ”Kan inte säga någon summa just nu”
1:01 min

Åre kommun kan vara beredda att skjuta till mer pengar till det alpina skidgymnasiet i Järpen för att utbildningen ska bli ännu bättre. Det för att kunna möta skidförbundets nya högre krav för att få finnas kvar i framtiden.

Exakt hur mycket mer pengar det handlar om, det är inte klart än.

– Jag kan inte säga någon summa just nu men vi ser att det finns ett stort mervärde av att ha skidgymnasiet här, vi ser positivt på det här men vi måste ändå ha ett hum om vilka merkostnader det blir, säger Leif Nord som är moderat kommunalråd i Åre.

Skidförbundet vill se en rejäl uppryckning på skidgymnasierna i landet, för att nå fler toppresultat och banta landets skidgymnasier från 3 till 2. Vi har tidigare berättat att förbundet tycker att  Järpen/Åre ligger bra till med sina förutsättningar på berget. Och nationalarenan.

Framtidens skidgymnasier kommer dock kosta mer, exakt hur mycket är just nu okänt. Leif Nord menar att konsekvenserna om skolan ryker är för allvarliga för att man inte skall försöka gå förbundet till mötes.

– Det skulle bli kännbart eftersom vi har små elevkullar ett tag framöver, det skulle påverka oss väldigt negativt om utbildningen försvann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".