Skoterolycka

Stärkta misstankar mot skoterförare som misstänks ha orsakat dödsoycka

Misstankarna mot den skoterförare i 30-årsåldern som misstänks har orsakat skoterlyckan då en man i 40-års åldern från länet dog har stärkts.

– Vi har fått en tydligare bild av händelserna innan själva olyckan, bland annat att den misstänkte hade druckit alkohol innan han körde skotern, säger åklagare Jonas Fjellström som utreder olyckan.

Mannen misstänks för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri, 30-åringen har suttit häktad men är nu släppt.

Olyckan skedde på en skoterled i Kusböle nära Gräftåvallen förra lördagen den 2:a februari.

Den misstänkta mannen förnekar att han skulle ha orsakat olycken och att han kört rattfull, polisen tog heller inte några prover på mannen vid olyckstillfället men vittnesuppgifter gör att mannen ändå misstänks för grovt rattfylleri.

– Inledningsvis när polis kom till platsen så fanns inget som tydde att mannen var inblandad i olyckan eller att han ens kört skoter men senare vittnesuppgifter gav en annan bild, säger Jonas Fjellström.

Den omkomne mannen blev påkörd efter att han fallit av sin skoter, enligt Jonas Fjellström.

– Vädret när olyckan skedde var extremt dåligt, i det närmaste storm och det går inte att utesluta att det kan ha påverkat olyckan men den misstänkte skulle ha anpassat körning och hastighet efter rådande väderförhållanden, säger Jonas Fjellström.

Nu ska förhör hållas med personal som kom först till olycksplatsen och man ska också göra en teknisk undersökning av de inblandade skotrarna.

– Det görs för att se om det kan ha funnits något tekniskt fel på skotrarna, säger Jonas Fjellström

Man inväntar också en rapport från den rättsmedicinska undersökning av den omkomne mannen.

– Vi hoppas vara klara med utredning inom ett par veckor. Det här är en extremt oturlig händelse och en tragedi för alla inblandande, vi vill försöka få ett avslut på den här rättsprocessen så fort som möjligt, säger Jonas Fjellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".